perjantai 28. syyskuuta 2012

Kettureppu

Tuijottelin tässä yhtenä päivänä porukkaa koulun käytävillä. Kaikilla muijilla on biker-nahkatakit ja niillä, joilla ei ole, on viininpunaset pillifarkut tai legginsit ja tikkitakki. Ja niin myös jätkillä. Viininpunaset housut ja tikkitakki. Ja ihan ylös asti napitettu kauluspaita. Ihan kaikilla. Toveri Emmi huomautti, että kelatkaa, kuinka gayltä suomalaiset jätkät näyttäisi tikkitakissa. Sepä se. Mulla oli tikkitakki tokalla. Se oli oranssi.
Toisaalta, kyllä meidät pohjoismaalaisetkin tunnistaa. Nimittäin Kånkenin ketturepusta! Itse sijoitin moiseen hipsterihullutukseen kesällä ja ai että on hyvä reppu, vaikka partioystävä sitä epäilikin. Israelissa kiertäessä brittiseuralaisemme oppi tunnistamaan pohjoismaalaiset bongailemalla Kånkenin reppuja. Samaa on täällä briteissä. Noora oli istunut luennolla ja sen viereen istahti jätkä, joka kysyi, mistä Noora on kotoisin. No Suomesta. Eipä ollut poika yllättynyt - reppu paljasti kaiken. Poika itse oli Ruotsista. Yhdellä toisellakin pojalla on Kånken - hänen tyttöystävänsä on suomalainen. Mun kanssa samalla pysäkillä jää pois yksi tyttö, jolla on pinkki Kånken. Hän tuli pari päivää sitten mun taakse kauppajonossa ja tokaisin sille, että "nice bag". Yllätyksekseni hän olikin britti, ja siinä sitten juteltiin meidän hienoista repuistamme.

Itse olen miettinyt, että onko tää reppu oikeasti hieno - siis niiden silmissä, jotka ei tunne merkkiä tai kontekstia yhtään. Oikeutin itselleni moisen sijoituksen sillä, että asun Briteissä. Eihän täällä ole sitä kenelläkään, koti-Suomessa se on kaikilla hipstereillä. Tämä pinkkikånkentyttö sanoi, että joku oli kutsunut häntä ylikasvaneeksi vauvaksi. Itse pyysin rehellistä vastausta kaverilta: onko reppu hit or shit? "First I was like.. what is that? But now I actually think it's really cool."

Rok on.

4 kommenttia:

 1. Heh, haluaisin niin nähdä tuon tikkitakki-innostuksen rantautumisen Suomeen uudestaan.. Eipä ole taidettu siellä tosiaan niitä nähdä sitten kaukaisen '90-luvun.. Ja täällä se on KAIKILLA.

  Kånkenia olen myös suomalaisuuden ja pohjoismaalaisuuden nimissä harkinnut, tosin meidän superhipsterissä yliopistossa niitä näkee melko monella. Pohjoismaalaiset oon muuten oppinut myös tunnistamaan Monkin vaatteista ja muutenkin sellaisesta tietynlaisesta selkeästä pukeutumistyylistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja salaisesti mäkin haluan just sen nahka- tai tikkitakin.. :P

   Mistä tunnistaa Monkin vaatteet?? :O

   Poista
  2. Hih, käyn siellä niin usein että taidan muistaa ulkoa ne mallistot... :'D

   Poista