keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Academic Year 2010-2011 Pt. 1

Heihoi. Nyyyyt vihdoin tämän vuoden kertaus ajalta syys-toukokuu. Tämä postaus tosin keskittyy kolmeen ensimmäiseen eli luvassa on vielä vaikka kuinka monta tällaista kilometripostausta, kun ehdin. Tein niille oman tunnisteen eli "Academic Yearin" alta löytyy tämän ja tulevien vuosien kertaukset.

Mulle itselle on hirveän tärkeää, että kirjoitan nämä fiilikset ylös ja koska en päiväkirjaa osaa pitää, niin blogiin päätyvät. Eli, ladies and gentlemen, may I introduce you to September November 2010!

SYYSKUU

Syyskuu oli tietenkin uskomattoman jännittävää aikaa. Lopettelin kesäduunit ja heti seuraavalla viikolla suunnattiin Nooran kanssa Lontooseen. Ne viimeiset päivät puhuttiin Nooran kanssa Facessa ja Skypessä, ja panikoitiin aivan hulluna. Lähtöä edeltävänä päivänä oli Lontoossa sopivasti metrolakko, mikä ei stressiä tietenkään helpottanut. Lähtöpäivänä eli 8.9.2011 istuin kotona sängylläni, tyhjässä talossa. Vapisin ja oksetti, teki tuskaa olla yksin. Viimeiseen asti juteltiin Nooran kanssa Facessa, mutta Nooran piti lähteä kentälle aikaisemmin, koska hänellä matka oli pidempi. Mä sitten istuin kotona ja ramppasin mun huoneen ja keittiön väliä. Välillä punnitsin lainarinkan, että olihan siellä varmasti sallittu määrä tavaraa. Aivan hirveä fiilis.

 Lontoossa vietettiin kaksi yötä shoppaillen ja totutellen ajatukseen, että täällä sitä ollaan. Yövyttiin Easy Hotellissa, mikä oli jumalattoman pieni luukku ja huoneessa oli kivasti vain yksi peitto.. Noh, siitähän se ystävyys on hyvä aloittaa! Perjantaiaamuna 10.9.11 suunnattiin Heathrowlle, mistä UWEn porukka tuli kansainvälisiä opiskelijoita noutamaan ja kyyditsi suoraan kotiovelle.

Asuntola oli siedettävämpi kuin odotin. Mun huone erityisesti oli yllätys, koska pelkäsin sen olevan maan tasolla eli suomalaisittain ekassa kerroksessa. Ei se onneksi ollut vaan olin englantilaisittain ekassa kerroksessa. Mulla oli myös isoin huone, jonka koko rakennuksessa näin. Miinusta toi vain se näkymä roskiksille...
Ensimmäinen viikko vietettiin yliopistolla orientaatioviikolla, joka oli aika pitkälle.. No shaibaa. Plussaa tietenkin siitä, että se ylipäätänsä järjestettiin, mutta se oli aivan liian pitkä. Tällä viikolla kävi kuitenkin hirvittävän hyvä tuuri siinä mielessä, että ihanainen kyprosneito Marina sattumalta istui meidän pöytäämme ja kun me töykeästi jatkoimme keskustelua suomeksi, hän kysäisi ollaanko me suomalaisia - suomeksi! Siitä alkoi meidän kolmen tarina, joka jatkuu ainakin vielä vuoteen 2013 samassa kaupungissa.

Samaan aikaan mun vanhemmat olivat tutustumassa Bristoliin eli tuomassa mulle talvitakkeja ja muuta sellaista. Mulla ei ollut aikaa enkä olisi edes malttanut hirveästi heidän kanssaan viettää aikaa, mutta oli ihanaa, että kävivät. Heidän kanssaan kävimme Bathissa ensimmäistä kertaa ja törmäsimme Bristol Bicycle Festivaliin (nimestä en nyt ole sata varma). Äiti sanoi lähtiessään, että hyvältä tämä kaupunki vaikuttaa ja jättää minut turvallisin mielin sinne. Viime viikolla hän tosin tunnusti, että aika kauhealta se tuntui jättää mut meidän asuntolaan...
Seuraavalla viikolla koitti se kauan odotettu Freshers' Week, joka sisälsi bileitä, bileitä ja bileitä.  Ja pari tutustumisluentoa. Ei tämä viikko ollut yhtä mind blowing kuin sen mainostettiin olevan, mutta mulla oli ehdottomasti hauskaa. Kuunneltiin Pendulumia eturivissä (joo, Pendulumin DJ setti meidän koulun bileissä, kelaa sitä!) ja pukeuduttiin kaikenlaisiin vaatteisiin. Niin ja tässä vaiheessa alkoi jo brittimuijien pukeutuminen :D He ottavat siis sanonnan "less is more" todella kirjaimellisesti ja niitä kuteita on siis vähänu.
Seuraavaksi alkoikin koulu. Pian kävi ilmi, että samaa kurssia eli IR+Journalism teki vain 10 tyyppiä, joten meistä muovautui nopeasti melko tiivis 6 tytön ryhmä. Olin tyytyväinen lukujärjestykseen ja muutenkin tuntui hyvältä toi koulu. Meinasin tosin vaan kuolla siihen ensimmäiseen ulkopolitiikan seminaarilukuun. Huh huh.


LOKAKUU

Syyskuusta jatkettiin lokakuuhun ja ihana honeymoon stage oli päällä. Shoppailtiin, juhlittiin ja ihmeteltiin. Totuteltiin elämään koulussa ja uudessa maassa. Noora pääsi eroon yhdestä shit headista ja sitten haavoja paranneltiin yhdessä tyttösten kanssa. Arvioin brittimiehiä ja kerroin Nooran eläimistä.

Koulu jatkui ja aloin tottumaan kieleen, vaikka totuin siihen akateemisesti vasta joulun jälkeen. Uutta tietoa ja terminologiaa tuli joka suunnasta, ja taidettiin kaikki kolme ottaa joka päivä päikkärit ihan vaan sen tiedon uuvuttamina.

Lokakuussa muistaakseni shoppailtiin ihan hirveästi ja mä esim. ostin täydellisen takin. Siitä tosin irtosi nappi ja mä muistan, että se oli koko pirun vuoden mun laatikossa - missä lie nyt, enkö piruvie voinut ommella sitä kiinni! Nyt alkoi jo huonekin näyttämään omalta eli kukkia oli ostettu ja lappuja kiinnitetty seinälle.
Lokakuussa tietenkin juhlittiin myös Halloweenia ja koska Bristol on jättimäinen opiskelijakaupunki, oli se ilta aivan hullu. Päivällä käytiin seuraamassa Bristol Zombie Walkia ja illaksi Marina piirteli meidän naamat komeiksi. Ensi tänä vuonna mekin osallistutaan, no doubt about it!!
Saatiin koulussa ensimmäisiä tehtäviä, joista yksi oli tehdä gallup. Hyiiiii hemmetti. Mä inhona gallupien tekoa, olen muutenkin niin huono lähestymään ihmisiä. Muistaakseni lokakuussa meillä oli myös ensimmäin ulkopolitiikan koe (saattoi olla myös marraskuussa), joka meni kai ihan hyvin siihen nähden, että se oli mun eka koe moneen vuoteen ja vielä englanniksi. Onneksi se kuitenkin jäi tämän vuoden huonoimmaksi tulokseksi. Ja toivottavasti myös koko kandin ajan huonoimmaksi!

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna pidettiin tyttöjen kanssa vielä piknik eli istuttiin puistossa syömässä mansikoita ilman takkia. Mainitsinko jo, kuinka paljon tykkään englantilaisesta säästä!


MARRASKUU

Marraskuun alussa kävin läpi jonkun aivan ihmeellisen kuumetaudin, joka kesti n. 36 tuntia. Tuona syksynä olin kipeänä noin kerran kuukaudessa, kun kroppa totutteli elämään, uuteen bakteerikantaan ja uusiin ihmisiin. Etsittiin tuntitolkulla Nooran kanssa kuumemittaria ja löydettiin tällainen erikoisuus... Hmm..
Joulua täällä alettiin juhlia heti kun mahdollista ja marraskuun alussa ostoskeskukseen avattiin muovinen luistinrata. Satuttiin sopivasti sen avajaisiin ja päästiin Nooran kanssa ilmaiseksi luistelemaan!
Tässä vaiheessa katsottiin jo jouluun ja todettiin, että älytön kasa kouluhommia on tekemättä. Yksi essee oli jo palautettu, edessä vielä 3 esseetä ja yksi portfolio. Niitä väänsin vähän turhankin löysin rantein, mutta stressi alkoi hiipiä vahvasti jo marraskuussa.
Kuukausi lopetettiin siihen, että vähän surkeasti osoitettiin mieltä muiden brittiopiskelijoiden kanssa lukukausimaksujen korotusta vastaan. Eksyttiin prukasta ja päädyttiin shoppailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti